Veckans huvudbry

Svenska

tangent detail

Jag har hakat upp mig på ett uttryck. Jag har klurat på detta av och till i ungefär sex månader och nu är det dags att gnälla om det. Uttrycket är *Writing Prompt*. Dessa *prompts* kan bestå av bilder, ett enstaka ord, en mening, en spännande miljö, musik – vad som helst som får igång inspirationen och kreativiteten. “Skrivövning” är en variant som jag har sett på andra ställen, men det fångar inte riktigt hela aspekten tycker jag. Det är ju inte alltid en övning det handlar om.

Jag har lekt med ord som skrivarhjälp, skrividé, PenKnuff, skrivförslag, idéstart, skrivstart osv. men ingen känns riktigt rätt och det låter för det mesta bara löjligt. Om någon därute sitter och ruvar på en bra svensk motsvarighet – dela med er!

Lund har många spännande miljöer där man kan hitta inspiration, och det har varit speciellt uppenbart nu under november då man inte hinner skriva alla idéer och stories som man kommer på. Här får ni en stämningsfull höstbild som skrivinspiration medan jag klurar vidare på writing prompt:14812872_10209160326298216_119710123_o

 

2 thoughts on “Veckans huvudbry”

  1. Av alternativen för översättning av “prompt” jag hittar i ordboken gillar jag nog “sufflering” bäst, men efter lite klurande för mig själv kommer jag fram till att jag gillar “inspirationsfrö”. Behöver ju inte vara för skrivande på någon av de här då men det är kanske okej?

    Like

    1. Jag gillar “inspirationsfrö”! Sufflering har jag också lekt med, men känns det inte lite för nära teater? Att man påminner någon om ett färdigt manus? Kanske bara är jag som tänker så specifikt men det känns inte lika ”fritt” som andra alternativ – om man nu vill att inspirationsfröet ska få tankarna att flyga åt vilket som helst 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s